logo transparend vojvodina uzivo

Subotica: Počinju radovi na sanaciji divljih deponija u Mišićevu i Đurđinu

Djurdjin-divlja deponija
SUBOTICA – Nakon što su od Pokrajinskog Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, a po Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje projekata sanacije i rekultivacije divljih deponija na teritoriji APV dobijena sredstva u iznosu od milion dinara, počinju radovi Počinju radovi na sanaciji divljih deponija u Mišićevu i Đurđinu.

„Naš Grad je učestvovao na ovom konkursu sa predlogom da se saniraju divlje deponije u Mišićevu i Đurđinu. Iz pokrajine smo dobili milion  dinara dok je Grad za ovu namenu izdvojio 807 544 dinara iz svog budžeta“ kažu u subotičkoj Gradskoj upravi. Napominju da se divlje deponije nalaze u Mišićevu, u neposrednoj blizini toka rečice Krivaje, jugozapadno od naselja, gde se na oko 4800 m² i oko 516 m³ uglavnom nalazi građevinski otpad; i u Đurđinu pored bivše Pačirske pruge, a ona se nalazi na površini od oko 1900 m²  i ima oko 267 m³ gde se, takođe,  uglavnom radi o građevinskom otpadu.

Radove na  sanaciji i rekultivaciji će vršiti JKP Čistoća i zelenilo Subotica i započeće u što skorijem roku. Predviđeno je da traju oko 20 dana.

„Ovakve i slične napore smo primorani konstantno da vršimo,  uz pomoć Pokrajinskih i Republičkih fondova obezbeđujemo sredstva za čišćenje. Ovim se troše značajna sredstva koja bi se mogla utrošiti za druge, korisnije svrhe. No, nadamo se da ćemo uskoro stati na kraj prekršiocima, naime, na nekoliko lokacija smo postavili kamere i sigurni smo da će uz pojačano kažnjavanje ova ružna praksa uskoro prestati“ navode nadležni iz Gradske uprave.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.