logo transparend vojvodina uzivo

Subotica: Počinje čišćenje deponija u Mišićevu i Đurđinu

deponija-subotica
SUBOTICA – Sanacija divljih deponija u Subotici se nastavlja – zahvaljujući konkursu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine još dva nesanitarna smetlišta biće sanirana.

Čišćenje čak 108 tona sa smetlišta u Mišićevu i Đurđinu koštaće milion i osamstotina hiljada dinara, od čega je milion dinara dobijeno od Pokrajine, dok je ostatak obezbeđen iz gradskog budžeta.

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ počelo je sa uklanjanjem divlje deponije u ataru nadomak Mišićeva gde se procenjuje da je tokom godina nagomilano čak 69 tona različitog otpada. Nakon tog posla, predstoji sanacija smetlišta u Đurđinu koje je nešto manje i gde se nalazi oko 39 tona smeća.

„Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Gradu Subotici, posebno gradonačelniku gospodinu Stevanu Bakiću što podržava ovakve akcije „Čistoće“ u smislu uklanjanja ovih divljih deponija i očuvanja životne sredine, odnosno poboljšanja kvaliteta životne sredine. Takođe bih apelovao  na naše nesavesne građane, kako pojedince, tako i preduzeća da ovakve divlje deponije više ne stvaraju, odnosno da otpad odlažu tamo gde mu je mesto, a to je Gradska deponija u Subotici“ – poručio je Nikola Jovičić iz JKP „Čistoća i zelenilo“.

Ove godine sanirano je već šest divljih deponija, podsetio  je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, koji je takođe uputio apel građanima da se ponašaju odgovono i ne stvaraju nove divlje deponije.

„Iskoristio bih priliku da se zahvalim Ministarstvu za zaštitu životne sredine, kao i Pokrajinskom sekreterijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine za svu podršku koju pružaju Gradu u saniranju divljih deponija i na unapređenju zaštite životne sredine na teritoriji Grada. Takođe bih naglasio veliku podršku politici mira i stabilnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ekonomskom razvoju države Srbije. Bez jake Srbije, ne možemo ni da ulažemo u unapređenje i zaštitu životne sredine i kompletnu oblast ekologije. Iskoristio bih priliku da se obratim i građanima Subotice da neodgovorno i neadekvatno odlaganje otpada ugrožava zemlju, vazduh i vodu naše sredine, i da zajedničkim snagama možemo da uspemo da se izborimo sa ovim ogromnim problemom“ – dodao je Bakić.

Zajedno sa ove dve deponije, samo ove godine za uklanjanje nelegalnog smeća potošeno je oko šest miliona dinara.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.