Subotica: Plivači Spartaka uspešni na dva velika takmičenja

plivači-spartak
SUBOTICA – Takmičari Plivačkog kluba Spartak nastupili su na dva izuzetno jaka takmičenja. Na Otvorenom prvenstvu Srbije koje je održano u Beogradu od 10. do 12. marta i na Naturtex kupu kojib je održan u Segedinu. 

Na Otvorenom prvenstvu Srbije, u Beogradu, nastupilo je 350 takmičara iz Austrije, BiH, Grčke, Severne Makedonije, Turske, Crne Gore i Srbije. Ekipu Spartaka je predstavljalo 12 plivača i plivačica. Najuspešniji takmičar Prvenstva je bio Andrej Barna, koji i pored sjajnog rezultata nije uspeo da ispliva normu za Olimpijske igre u Parizu. Norma mu je izmakla za 20 stotinki. Matija Rađenović je na ovom Prvenstvu oborio juniorski nacionalni rekord u disciplini 200m mešovito. Muška štafeta 4 x 100 kraul u sastavu Matija Rađenović, Marko Barši, Luka Knežević i Andrej Barna, osvojila je drugo mesto u apsolutnoj konkurenciji.

Istih dana u Segedinu je održan Naturtex kup 2023 na kojem su nastupili mladi plivači Spartaka.  Na ovom plivačkom takmičenju učešće je uzelo 25 ekipa iz Rumunije, Slovačke, Srbije i Mađarske sa ukupno oko 300 plivača. Ekipa Spartaka je nastupila sa 25 takmičara.

Od mladih Subotičana najviše su se istakli Aleks Milanović sa osvojene dve zlatne i jednom srebrnom medaljom, Una Milošević sa zlatnom na 200 prsno i srebrnom na 50 prsno, i Filip Horvat sa jednom zlatnom na 50 prsno i srebrnom na 200 prsno. Pored njih još  šest takmičara su osvojili medalje, Una Pastor, Leon Ziđarev, Lena Torbai, Petra Botka, Katarina Popović i Darko Rakić. Takmičare Spartaka predvodili su treneri Vladan Konjević i Milan Jovanović.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: