Subotica: Otvoren jedanaesti „Winterfest“ (FOTO)

„Winterfest“-subotica
SUBOTICA – Tradicionalni, jedanaesti po redu zimski vašar „Winterfest“ otvoren je sinoć, na Trgu republike, na „Malom korzou“ u organizaciji Javnog komunalnog preduzeća „Subotičke pijace”, uz podršku subotičke lokalne samouprave.

Subotičani će na ovom vašaru do 8. januara 2023. godine moći da uživaju u zanimljivim umetničkim radovima i rukotvorinama, novogodišnjim poklonima, božićnim kolačima, bombonama, širokoj ponudi domaće i organske hrane, različitim vrstama kuvanog vina i bogatoj gastronomskoj ponudi tradicionalnih jela sa ovdašnjeg područja, a sve u duhu predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika.

Direktor JKP „Subotičke pijace“ Aleksandar Aleksić je naveo da je ovogodišnji „Winterfest“ okupio više od 70 izlagača iz raznih gradova, od Vrnjačke Banje do Subotice.

„Svake godine Subotičke pijace postavljaju jedan paviljon gde se skupljaju donacije  gde Subotičani, ljudi velikog srca doniraju svoja sredstva. Prošle godine prikupljeno je 128.000 dinara“, rekao je Aleksandar Aleksić.

Predsednica NO Subotičke pijace Jasmina Stevanović objasnila je da će novac prikupljen na humanitarnom paviljonu ove godine biti uplaćen na račun Fondacije za lečenje teško obolele dece i omladine  koja funkcioniše na gradskom nivou, i koja  iz godine u godinu pomaže deci i omladini do 18 godina kojima  je ta pomoć potrebna.

„Ovo nije jedini humani gest, na Winterfestu je i kućica koja je prošle godine dobila svoj naziv Srce na dlanu, u kojoj će se do 8. januara prodavati radovi subotičkih osnovaca i udruženja građana. Ta sredstva oni će, takođe, uputiti u humanitarne svrhe  za svoje drugare u školi kojima je to potrebno iz raznih razloga. Osim njihovih, u ponudi kućice Srce na dlanu naći će se i razni predmeti koji su napravili pacijenti na odeljenju psihijatrije Opšte bolnice Subotica. Svi radovi su nastali u okviru okupacione i radne terapije na odeljenju psihijatrije, kao deo psihosocijalne rehabilitacije pacijenata. Ovo je ujedno prilika da pozovemo sve one kojima je ovo interesantno i koji su spremni da daju svoj doprinos u humanim akcijama da se priključe“, naglasila je Jasmina Stevanović.

U ime grada Subotice, gradonačelnika Stevana Bakić i u svoje ime, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Srđan Samardžić otvorio je 11. „Winterfest“.

„Ova prelepa božićno-novogodišnja manifestacija po 11. put  donosi bogatstvo ponude, sjajan  prikaz prazničnog duha Subotice kao i njen humanitarni karakter. Prisetio sam se jedne misli koju sam čuo još u mojoj mladosti, a jedna je od novogodišnjih želja koja kaže ‘Želim vam da želite i ostvarite više nego što vam treba, a  ono što vam pretekne podelite sa onima koji nisu u prilici kao vi’“, rekao je Srđan Samardžić.

Otvaranje ove manifestacije uveličali su prigodnim muzičkim programom  učenici Doma učenika srednjih škola.

„Winterfest“-Subotica
Foto: Vojvodina uživo
„Winterfest“-Subotica
Foto: Vojvodina uživo
„Winterfest“-Subotica
Foto: Vojvodina uživo
„Winterfest“-Subotica
Foto: Vojvodina uživo
„Winterfest“-Subotica
Foto: Vojvodina uživo
„Winterfest“-Subotica
Foto: Vojvodina uživo

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: