logo transparend vojvodina uzivo

Subotica: Oko 600 miliona dinara za putnu infrastrukturu

asfaltiranje

SUBOTICA – U saobraćajnu i putnu infrastrukturu ove godine biće uloženo oko 600 miliona dinara. Većina novca obezbeđena je iz gradske kase, a 170 miliona dinara, za izgradnju nekoliko ulica, biće obezbeđeno preko Fonda za kapitalna ulaganja APV. Od ovog iznosa, samo za horizontalnu, vertikalnu i svetlosnu saobraćajnu signalizaciju biće izdvojeno skoro 200 miliona.

Izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju ulica i radovi na izgradnji od ove godine su u nadležnosti Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. Iz ovog preduzeća navode da su već u toku radovi na izgradnji Jasenovačke i Cvetne ulice na Paliću, potom Luke Botića u Dudovoj šumi i radovi na Sivačkom putu, a njihov završetak očekuje se tokom narednog meseca.

– Grad je konkurisao kod Fonda za kapitalna ulaganja APV za izgradnju nekoliko ulica u gradu. U pitanju su Zmaj Jovina u Višnjevcu, Višnjina i Rozike Vukovića u Ljutovu, Samoborska u Malom Radanovcu, Milovana Glišića u Aleksandrovu, 4. juli na Kelebiji, kao i Novosadski put, tačnije obilaznica oko Palića. S obzirom na dobre odnose Grada i Pokrajine očekujem da će biti obezbeđeno 170 miliona za ove radove koji bi trebalo da počnu u maju – kaže Ognjen Golubović, direktor preduzeća za upravljanje putevima.

Za radove na rehabilitaciji kolovoza, Grad je izdojio sredstva u iznosu od 65 miliona dinara. Sledeće nedelje počeće radovi na rehabilitaciji Proleterskih brigada, od pruge do Zorkine, potom  Jovana Mikića, od Segedinskog puta do Majšanskog mosta.

– Radiće se i rehabilitacija kolovoza u delu Arsenija Čarnojevića, od Petra Lekovića do Ferenca Sepa, deo Pačirskog puta, Kalora Milodanovića, a radovi se očekuju i u Moslovačkoj ulici, kao i u Zorkinoj u dužini od kilometar. Za uređenje 13 kilometara atarskih puteva opredeljeno je 60 miliona dinara iz gradskog budžeta. Biće uređeni atarski putevi na teritoriji mesnih zajednica Đurđin, Mala Bosna, Mišićevo, Bajmok, Tavankut, Bački Vinogradi, Hajdukovo i Žednik.

REHABILITACIJA PRIGRADSKIH KOLOVOZA U planu je da JP „Putevi Srbije“ ove godine uložI oko 400 miliona dinara za potrebe rehabilitacije kolovoza Subotica-Bajmok i Novi Žednik-Čantavir.

Ove godine u planu je završetak druge faze radova na parkingu kod Hale sportova, zatim radiće se parking u Zetskoj i deo parkinga u naselju Prozivka. Za ove namene izdvojeno je 40 miliona dinara.

– Biće sanirano 8 kilometara ulica koje nemaju kolovoz. Za ovo je izdvojeno 16 miliona dinara, dok je za potrebe projektovanja Grad izdvojio 8 miliona. Između ostalog, biće urađen projekat za kružni tok na raskrsnici Arsenija Čarnojevića i Proleterskih brigada, kao i projekat za „leva skretanja“ na raskrsnici Matije Gupca i Matka Vukovića.

U toku su radovi na rekonstrukciji sportskih terena u Ljutovu, a ove godine će najmanje dva terena dobiti tartan podlogu.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.