Subotica: Oko 200 osmaka na Nedelji otvorenih vrata Gimnazije “Svetozar Marković”

gimnazija-subotica
SUBOTICA – U Gimnaziji „Svetozar Marković“ u toku je Nedelja otvorenih vrata, koja traje od 6 do 10.februara i tokom koje će oko 200 osmaka iz subotičkih osnovnih škola imati priliku da iz prve ruke vidi kako izgleda jedan nastavni dan u ovoj obrazovnoj ustanovi.

U sledeću školsku godinu Gimnazija upisuje 300 đaka na četiri obrazovna profila i tri jezika.

Podeljeni u manje grupe, subotički osmaci slušali su časove istorije, geografije, biologije, računarstva, baš kao i njihove starije buduće kolege. Upoznali su i neke od profesora, videli školsku biblioteku, salu za fizičko, učionice i stručne kabinete. Gimnazija je za sada na njih, kako kažu,  ostavila dobar utisak.

“Za početak, htela sam da dodjem zato što mi se svidela prezentacija koju su gimnazijalci održali kod nas u školi. Planiram da upišem prirodni smer” – kaže  Isidora Cvijović iz OŠ “Sečenji Ištvan”, dok Milica Šever iz OŠ “Jovan Mikić dodaje – “Jako mi se sviđa ovde, želim da upišem društveni smer.”

Koncept otvorenih vrata gde osmaci borave na časovima zajedno sa gimnazijalcima zaživeo je prošle godine, a pokazao se kao veoma uspešan i zanimljiv, tada je stotinjak osmaka prošlo kroz Gimnaziju, a ove godine prijavljeno je 220 učenika. Gimnazija u sledećoj školskoj godini upisuje ukupno 11 odeljenja, 7 na srpskom nastavnom jeziku, 3 na mađarskom i jedno na hrvatskom.

“Ove nedelje su otvorena vrata u našoj Gimnaziji, ona se odigrava u dve smene, prepodnevnoj i poslepodnevnoj. Osmaci dolaze u grupama i mi ih šaljemo na određene časove. U principu oni su izabrali smer koji žele da posete, pa se trudimo da im ispunimo želju, da idu baš na te časove. Naši đaci vodiči ih vode i usmeravaju i pokazuju kako izgleda jedan dan u Gimanziji“ – dodaje Milena Kanzel, profesorka biologije.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: