logo transparend vojvodina uzivo

Subotica: Održana tribina “Elektrotransport i nove tehnologije”

Licani predavanje
SUBOTICA – U organizaciji udruženja Ličana “Lika”, u četvrtak 24. novembra, u Velikoj većnici Gradske kuće, održana je tribina pod nazivom “Elektrotransport i nove tehnologije”, kojoj su prisustvovali i učenici Tehničke škole “Ivan Sarić”.

Na  tribini su predstavljena aktuelna dešavanja iz automobilske industrije, sa posebnim osvrtom na proizvodnju električnih automobila i akumulatora. Predavač na ovu temu bio je Oto Peter, dok je o mogućnostima elektromotora koji su proizvedeni po tehnoligiji “Duyunovi motori” sa tehnologijom namotaja “Slavyanka”, govorio je predavač Sreten Doderović.

Tokom predavanja govorilo se i o raznim vrstama ekoloških vozila, među kojima je  EV-čiji akumulator može da se puni sa električne mreže, a bilo je reči i o vozilu  sa električnim motorom Hybrid, koji ima poseban akumulator, koji puni sam automobil, a čiji elektromotor služi  kao ispomoć benzin ili dizel motoru.

Tokom predavanja, predstavljeno je i vozilo Plug in Hybrid, koje ima električni motor i poseban akumulator koji može da se puni sa električne mreže. Ovo vozilo može da ide samo na električni pogon, a domet mu je ograničen, najčešće na manje od 50 km.

Narednu tribinu o primeni novih tehnologija, Udruženje Ličana “Lika” Subotica će organizovati u martu naredne godine.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.