Subotica: Odlukom gradonačelnika proširena lista za studentske stipendije i mlade talente

studenti
SUBOTICA – Danas se sve obaveze redovno izmiruju i pre roka dospeća, a Grad, na svom računu, u svakom trenutku raspolaže sa više stotina miliona dinara neopterećenih sredstava.

Usled nastalih ušteda u budžetu  na određenim troškovima, koje su posledica  stabilnih finansija, dobre racionalizacije budžetskih sredstava, odgovornog rukovođenja i pravilno ustanovljenih prioriteta, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić doneo je odluku da se proširi lista  studenata koji će u 2023/2024 ostvariti pravo na gradsku stipendiju. „Po gradskoj Odluci finansira  se100 studenata u iznosu od 10.400 dinara na mesečnom nivou a ovim će lista biti proširena za još 68 studenata koji će dobiti stipendiju. Reč je o studentima koji su rangirani na postojećoj listi koja će danas biti objavljena sa 110 bodova“ rekao je Bakić i dodao da će, takođe, 945 hiljada dinara biti usmereno na budžetski Fond za podsticanje mladih talenata za koji izdvajamo 3 miliona dinara u budžetu. „Prema gradskoj Odluci dodeljujemo sredstva za 100 studenata i mladih talenata. Ova Odluka biće dopunjena sa još 135 mladih talenata  kojima će na ovaj način Grad pomoći, te će svih 235 dece i mladih koji su ispunjavali uslove iz konkursa dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta. Svi oni koji ispunjavaju uslove a našli su se ispod liste, dobiće po 7 hiljada dinara.“

Ovo je jedan od načina da pokažemo da nam prioritet jesu učenici i studenti i podrška njihovom obrazovanju, a sve aktivnosti prethodnih godina bile su usmerene u tom cilju, rekao je u svom obraćanju Bakić.

Pored proširenih lista kako za studente tako i za talente ovog grada, kontinuirano se radi i  na stvaranju uslova  u školama,studentskim domovima i domovima za smeštaj đaka da se mladi ljudi školuju na najbolji mogući način.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.