Subotica: Očekuju se početak poslednje faze radova na kuhinji PU „Naša radost“

vrtic-su
SUBOTICA – Objekat kuhinje PU „Naša radost“ do polovine godine trebalo bi da bude završen i opremljen, a ovih dana očekuje se raspisivanje javne nabavke za poslednju treću fazu radova, kažu iz rukovodstva ustanove i dodaju da su sredstva u iznosu od 56 miliona dinara za građevinske radove i 54 miliona dinara za opremanje, obezbeđena u budžetu Grada.

Stara kuhinja PU „Naša radost“ koja je imala kapacitet pripreme obroka za 450 dece, odavno je bila neuslovna, jer je u Subotici više od 4.700 vrtićke dece, pa je rukovodstvo pre pet godina načinilo prve korake da se objekat proširi i unapredi u tehnološkom smislu. Prvo su na pokrajinskom konkursu obezbeđena sredstva za izradu projekta, a potom je zahvaljujući resornom ministarstvu urađena i prva faza vredna oko 26 miliona dinara.

„2021.godine smo takođe konkurisali za drugu fazu, dobili smo 26 miliona dinara za drugu fazu, ona je završena i tu smo tada stali jer smo čekali finansijera za treću fazu, da kuhinju opremimo i uredimo tako da bude u skladu sa savremenim uslovima za ishranu dece. Tako je i projektovan objekat, da to bude zaista najviše što može trenutno da se pruži, kada je u pitanju priprema obroka za decu“ – kaže tehnički direktor PU „Naša radost“, Veljko Vojnić.

U međuvremenu je prvobitni projekat dorađen, pa će u trećoj fazi radova biti primenjena sva rešenja iz novog projekta, navodi Vojnić.

„Ta prerada nije mnogo koštala, ali su unete značajne izmene. Za treću fazu je potrebno još nekih 56 miliona dinara, jer nije bilo dovoljno samo uraditi objekat unutra i kasnije ga opremiti, već je potrebno izgraditi pristupne puteve, novu hidrantsku mrežu itd. Obroci su se u međuvremenu pripemali u objektu „ATB Severa“, u njihovoj kuhinji, mi smo taj objekat uzeli u zakup i danas se tamo pripremaju obroci. Niko od dece nije osetio da smo tad prešli na drugu kuhinju, a isto tako se nadamo da kada se premestimo u novu kuhinju da niko neće primetiti da smo se vratili, osim što će se povećati kvalitet obroka i broj samih izvršilaca.

Da bi se objekat konačno stavio u funkciju za PU „Našu radost“ obezbeđen  je novac u gradskom budžetu, a nakon javne nabavke počeće i radovi na trećoj, poslednjoj fazi i opremanju. Nova kuhinja prostiraće se na 750 kvadratnih metara, dok je dodatnih 100 kvadrata predviđeno kao prostor za zaposlene.

„Što se tiče samog objekta, dobili smo sredstva da ga opremimo potpuno, biće „ključ u ruke“, završen objekat i vrlo brzo ćemo početi sa proizvodnjom hrane kada se to opremi“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.