Subotica: Objavljen poziv za predlaganje kandidata za priznanje Pro urbe i zvanje Počasni građanin

subotica-dron
SUBOTICA – Zvanje Počasni građanin dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti, obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva i to fizičkim licima koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugledu grada u zemlji i inostranstvu.

Priznanje Pro urbe dodeljuje se pravnim i fizičkim licima, kao i drugim organizacijama i to za istaknute naučne, kulturne i umetničke aktivnosti, odnosno za značajnu delatnost u obrazovanju, komunalnoj, socijalnoj, zdravstvenoj, privrednoj oblasti kao i onima koji su svojim radom doprineli većem stepenu razvoja javnog reda i mira i licima koja su svojim sportskim i drugim rezultatima pronela slavu svog grada.

Pismeni predlozi sa obrazloženjem podnose se u Gradskom uslužnom centru ili poštom Skupštini grada Subotice, sa naznakom za Komisiju za dodelu zvanja i priznanja, a obavezno i u elektronskom obliku na e-mail adresu gudrustdel@subotica.rs, do 9. maja 2023.godine.

Tekst Javnog poziva se nalazi na sajtu grada: www.subotica.rs u odeljku konkursi i oglasi.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.