logo transparend vojvodina uzivo

Subotica: Narodno pozorište novi član Mađarskog teatarskog društva

SUBOTICA – Subotičko Narodno pozorište je postalo član Mađarskog teatarskog društva, na godišnjoj Generalnoj skupštini ovog društva. Kao najveća mađarska i centralnoevropska organizacija za zastupanje pozorišnih interesa, osnovana 2008. godine, Mađarsko teatarsko društvo se bavi i prekograničnom saradnjom u okviru pozorišne kulture i scenske umetnosti na mađarskom jeziku.

Pružajući stručnu podršku u radu svojim članovima, ova organizacija svake godine promoviše nacionalno scensko igranje na mnogim velikim manifestacijama i festivalima. Na taj način predstavlja najrazličitije aspekte mađarske pozorišne kulture pružajući mentorsku i promotivnu potporu.

„Saradnja Narodnog pozorišta Subotica i Mađarskog pozorišnog društva veoma je važna za kuću koju vodim i čast nam je što je prvi put u istoriji društva, za člana primljena i pozorišna institucija koja ima dva ansambla, u našem slučaju, Dramu na mađarskom i Dramu na srpskom jeziku. To će otvoriti neke nove mogućnosti za saradnju između našeg i teatara u susednoj Mađarskoj, što će uveliko doprineti kreativnoj razmeni iskustava i resursa, a rezultat će biti kvalitetne pozorišne predstave“ – naglasio je Miloš Nikolić, upravnik Narodnog pozorišta Subotica.

Na Generalnoj skupštini je naše pozorište predstavljao Valentin Vencel, umetnički direktor Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.