Subotica: KUD „Mladost 1947“ obeležava 75 godina postojanja

plakat
SUBOTICA – Kulturno-umetničćko društvo „Mladost 1947“ ove godine obeležava 75 godina postojanja, a jubilej će obeležiti nizom koncerata. Prvi koncert zakazan je za 3.decembar na sceni Jadran sa početkom u 19 časova.

Društvo je osnovano sa idejom da okupi decu i omladinu uz igru, druženje i učenje o kulturi i tradiciji ovih prostora, kroz Društvo je prošlo više od 30.000 ljudi. Koncert prvog ansambla, narodnog orkestra i sekcije folklornog pevanja, kulturno-umetničkog društva „Mladost 1947” održaće se uz učešće i gostiju iz Mađarske.

„Na našem repertoaru će se naći nekoliko igara iz Srbije, ali i iz Makedonije. Dogovorili smo se da program teče geografski, pa će se  program započeti bunjevačkim igrama, nakon toga rusinske igre, zatim šopske i igre iz Vranja. „Mladost” neguje tradicionalne plesove multietničke Vojvodine, drugih delova Srbije i zemalja bivše Jugoslavije. U svom sastavu ima tri sekcije“ – kaže Tamara Marković.

Svi zainteresovani karte mogu kupiti u prostorijama „Mladosti ” radnim danom od 19 do 21 čas, ili putem telefona 064/ 330-64-36.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: