Subotica: JKP „Pogrebno“ podseća korisnike da plate naknadu za grobnice i rake

SUBOTICA – Javno komunalno preduzeće „Pogrebno“ poslalo je obaveštenja korisnicima kojima ove godine ističe desetogodišnja naknada za grobnice i rake, kao podsetnik da treba da je izmire zaključno sa krajem godine. Kako poručuju nadležni, ova obaveza može da se plati i elektronskim putem, ali je važno da korisnici dođu i lično kako bi se podaci uneli u knjižicu za grobnicu, odnosno raku.

Na adrese više od 1200 vlasnika grobnica i oko 500 vlasnika raka krajem oktobra stigla su obaveštenja o tome da im zaključno sa 2022. godinom ističe naknada i da imaju vremena do kraja decembra da je izmire za period od narednih deset godina. Po rečima direktorke JKP „Pogrebno“ Vesne Prćić, Subotičani su veoma ažurni, budući da je već više od 30 posto platilo naknadu.

„Ovih dana slična obaveštenja, ali u vidu opomene, stići će i na adrese onih Subotičana koji duguju naknadu za grobnice i rake zaključno sa 2021. godinom, a kojih je više od 1700 za sva groblja u Subotici. Desetogodišnja naknada za grobnicu staje 10.760 dinara, dok je za raku 8.630 dinara i ona se plaća za obavezan, odnosno produženi rok počivanja“- kaže Prćić.

Iz nadležnog preduzeća napominju da ukoliko se naknada ne plati duže od tri godine, grobnica može da se proglasi napuštenom, zbog čega još jednom pozivaju sve korisnike da izmire svoje obaveze na vreme.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: