Subotica: Jači si kad čuvaš slabije

znak - Jači si kad čuvaš slabije
SUBOTICA – U okviru kampanje lokalnog Saveta  za bezbednost saobraćaja, u Subotici će tokom juna biti organizovano niz aktivnosti koje za cilj imaju povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Analizirajući vrste i broj nezgoda u proteklom periodu, posebna pažnja biće posvećena kategorijama biciklista, motociklista i mopedista kao i vozačima teretnih i putničkih vozila. Kampanja „Vidljivo je bezbedno” pod sloganom „Gledaj da te vide” ima za cilj da vozačima dvotočkaša skrene pažnju na značaj njihove  vidljivosti tokom učešća u saobraćaju.

U toku kampanje, biciklisti i motociklisti će na poklon dobiti retroreflektujuće prsluke i drugu opremu korisnu za bezbednu vožnju a pored opreme, biće podeljen i promotivni materijal  koji obuhvata kratke kvizove znanja iz oblasti bezbednosti u saobraćaju.

Kako se ističe u obraćanju javnosti lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja, ka vozačima komercijalnih i putničkih vozila usmerena je kampanja „Vozi bezbedno”, pod sloganom „Jači si kad čuvaš slabije”. Vozači komercijalnih vozila zbog svoje mase i slabije upravljivosti naročito moraju biti obazrivi po druge učesnike u saobraćaju, te se ovom kampanjom želi podići svest o tome da je posebna pažnja mora biti usmerena  ka “manjim” učesnicima u saobraćaju. Pored podele promotivnog materijala, sa vozačima komercijalnih i putničkih vozila  razgovaraće obučeni promoteri kampanje i kroz razgovor pokušali da dodju do jasnih i pravilnih stavova u vezi sa bezbednom vožnjom.

Navedene aktivnosti počinju  već sutra, 09.juna, kada će u periodu od 9 do 12 časova  Agencija za bezbednost saobraćaja na početku Korzoa, kod bioskopa Jadran, postaviti simulator kose ravni i simulator prevrtanja, a isti dan, u Osnovnim školama Jovan Mikić i Ivan Goran Kovačić biće organizovan virtuelni poligon za prvake koji podrazumeva da će uz pomoć tri D naočara rešavati određene saobraćajne situacije, prilagođene njihovom uzrastu.

Savet sa bezbednost saobraćaja grada Subotice će, navodi se, i ubuduće organizovati slične preventivne kampanje i time nastaviti aktivno da radi na povećanju bezbednosti svih sugradjana učesnika u saobraćaju, ali i onih koji su u tranzitu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: