logo transparend vojvodina uzivo

Subotica: Grejanje u vrtićima počinje u ponedeljak

Nasa radost.-Subotica
SUBOTICA – Grejanje u vrtićima PU “Naša radost” počeće u ponedeljak. Iz ove predškolske ustanove najavljuju i mere energetske štednje koje podrazumevaju racionalniju potrošnju energije.

Kako saznajemo iz uprave PU “Naša radost” u ponedeljak će početi grejanje u vrtićima pod njihovim okriljem. U onim objektima koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja deca će se grejati klima uređajima, dok se dva objekta greju na naftu. Kako navode iz ove ustanove, prema Pravilniku, prostorije u kojima borave deca do 3 godine moraju biti ugrejane do 22 stepena, dok se za prostorije za decu od 3 do 6 godina propisuje 20 stepeni. Tehnički direktor PU “Naša radost”, Veljko Vojnić, navodi da je uobičajena temperatura u vrtićima kada grejanje počne oko 23 stepena.

 U skladu sa merama uštede energije, i u vrtićima ove predškolske ustanove sprovodiće se određene mere, ali to ne znači da će sobe biti hladne, već podrazumeva racionalnu potrošnju energije.

Prošle godine grejanje u objektima PU “Naša radost” počelo je 1. oktobra, a ove godine početak grejanja najavljen je za 3. oktobar.

 

Pročitajte još: 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.