Subotica: Građanima omogućen alternativni put dok traju radovi

atarski-obilaznica -su
SUBOTICA – Kako bi građanima koji žive na Senćanskom putu olakšali novonastalu situaciju zbog zatvaranja puta, nadležni su započeli radove na proširenju atarskog puta koji povezuje Senćanski i Bikovački put, kako bi tokom trajanja radova kod „Tehnokopa“ meštani i mogli da koriste ovu deonicu i time skrate put do grada.

Zbog radova u zoni podvožnjaka u okviru izgradnje brze pruge, Senćanski put je kod „Tehnokopa“ zatvoren od srede, što je meštanima tog dela grada ostavilo opciju da do grada stignu obilaznicom preko Palića, ili da auto-putem odu do petlje Subotica jug i isključe se na Bikovački put. Međutim postoji i kraća varijanta.

„Lokalna samouprava je još u junu mesecu napravila atarski put kao poveznicu između Senćanskog i Bikovačkog puta u dužini od 2,3 kilometra kako bi se građanima Malog Palića i Bunarića skratio put prema gradu. Tako da oni suštinski ne moraju da idu preko Palića u grad, čime prave preko 25 kilometara da bi stigli do samog centra, dakle ovom deonicom je to skraćeno nekih pet do šest kilometara“ – pojašnjava direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović.

Put širine tri metra biće proširen na četiri, što će omogućiti mimoilaženje dva automobila, dodaje Golubović i napominje da će on biti redovno održavan tokom trajanja radova na Senćanskom putu.

„Treba da gledate signalizaciju, sve je obeleženo saobraćajnom signalizacijom, žuti znakovi kažu da je to obilazak“.

Iz lokalne samouprave napominju da su radovi na Senćanskom putu u nadležnosti Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, koji je najavio da će Senćanski put  za saobraćaj biti zatvoren do 20.novembra.

„Svakako da ovi radovi treba da unaprede kako železničku, tako i saobraćajnu infrastrukturu Grada Subotice i da omoguće u narednom periodu lakše kretanje građana Subotice i posetilaca“ – kaže Radoslav Vukelić, sekretar Sekreterijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.