Subotica: Forum teatar posvetio izvođenje osobama sa invaliditetom

Otvoreni-univerzitet
SUBOTICA – Na Otvorenom univerzitetu Subotica, javnim izvođenjem scena Forum teatr,  održana je završna aktivnost projekta „Inkluzivni omladinski Forum teatar”.

Projekat je trajao od septembra, organizovalo ga je Udruženje „ZaJedno“,  a u njemu su učestvovalo učenici Politehničke škole i ŠC sa domom učenika „Dositej Obradović”.

Scene Forum teatra bile su namenjene  učenicima viših razreda osnovne i učenicima srednje škole. Đaci su  samostalno kreirali scene  kroz Dramske radionice koje su se kontinuirano održavale u proteklih nekoliko meseci.

Forum teatar održava se šestu godinu, i uvek uz finansijsku podršku Grada. Ove godine izabrana je tema položaja popularne osobe u društvu, te pritisak sa kojim se ona suočava, objašnjava koordinatorka programskih aktivnosti Udruženja „Zajedno”, Snežana Maravić.

„Ovim javnim izvođenjem želimo da doprinesemo obeležavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom kroz senzibilizaciju šire javnosti za marginalizovane grupe društva“- poručuila je Snežana.

Pored javnog izvođenja scena Forum teatra, održana je i izložba fotografija, koje su osobe sa invaliditetom fotografisale, a ova aktivnost ujedno je i završna projekta foto konkursa „Dah jeseni”, koji je takođe podržala lokalna samouprava.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: