Subotica: Dobrovoljni vatrogasci dobili opremu vrednu 27.000 evra

donacija-dvd-subotica
SUBOTICA – Kompanija „Phiwa“ iz Subotice je u ime Fondacije „Batschka Stiftung“ i kompanije „Bama“ uručila donaciju vrednu 27.000 evra dobrovoljnim vatrogasnim društvima sa teritorije Subotice.

Donaciju u vidu vatrogasnih šlemova, čizama, creva, rukavica, mlaznica, profesionalnih vatrogasnih odela i radnih odela za juniore, dobili su DVD Bajmok, DVD Čantavir i DVD Matica iz Subotice. Kako kažu, svaka donacija je veoma značajna za njih, jer su neprofitne organizacije.

„Ova sredstva što smo sad dobili to je jedan deo o kom ne moramo da razmišljamo da moramo da kupimo, da smo dobili i to nam je jako važno i biće nam od velike koristi. Bajmok je dobio i 10 odela za omladinu, jer bez omladine nema više ni vatrogasaca“ – kaže Jožef Šindrić, predsednik DVD Bajmok i Vatrogasnog saveza Grada Subotice.

Iz kompanije „Phiwa“ poručuju da je donacija bila usmerena na dopunu potrebne opreme službi za preventivu i sprečavanje požara koje su tokom prošle godine bile veoma aktivne.

„Odluka o doniraju doneta je na osnovu prošlogodišnjih dešavanja u našem gradu koja su nam ukazala na to da reč pomoć ima veoma važnu ulogu. Svima su nam poznati brojevi 193 i 194, vremenske nepogode, požar ili saobraćajne nesreće, u svim pomenutim situacijama neophodni su nam naši ugrađani da se brinu o nama“ – dodala je Valerija Tot, direktorka kompanije „Phiwa“.

 

oprema-dvd-subotica
Foto: Vojvodina uživo
oprema-dvd-subotica
Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: