Subotica dobila sredstva Pokrajine za upravljanje komunalnim otpadnim vodama

subotica-dron
SUBOTICA – AP Vojvodina opredelila je pedeset miliona dinara opštinama u Vojvodini za projektno-tehničku dokumentaciju za upravljanje komunalnim otpadnim vodama, a među dobitnicima sredstava je i Grad Subotica.

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg potpisao je  sa predstavnicima 12 gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine ugovore o dodeli ukupno 50 miliona dinara bespovratnih sredstava za finansiranje i sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za upravljanje komunalnim otpadnim vodama.

Sredstva su dobili Zrenjanin, Subotica, Stara Pazova, Nova Crnja, Ruma, Opovo, Sečanj, Žitište, Kanjiža, Senta, Titel i Bački Petrovac.

Erceg je istakao značaj realizacije ovih projekata, koji će, kako je naveo umnogome doprineti očuvanju životne sredine i povećanju kapaciteta koji će sprečiti da veći deo otpadnih voda završi u recipijentu.

„U proteklih nekoliko godina, napravljen je značajan korak kada je u pitanju pomoć lokalnim samoupravama da crne ekološke tačke dovedu do projekta ili do građevinske dozvole, kako bi mogle dalje da apliciraju za sredstva iz međunarodnih kreditnih linija, koje se realizuju preko Vlade Srbije i resornog ministarstva“, rekao je Erceg.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.