Subotica: Bliži se kraj radovima na izgradnji biciklističke staze do Privredne zone „Mali Bajmok“ (FOTO)

biciklistička-su
SUBOTICA – Biciklistička staza koja vodi do Privrdne zone u kojoj je zaposleno oko 6.500 ljudi uskoro će biti puštena u promet, čime će biti ispunjeno još jedno obećanje dato građanima.
SUBOTICA - Biciklistička staza
Foto: Vojvodina uživo

Gradi se u dužini od 1.700 metara, a ukupna vrednost radova iznosi 39 miliona dinara. Sredstva za realizaciju ove  investicije obezbeđena su od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas završne radove na izgradnji biciklističke staze koja vodi od grada do subotičke Privredne zone „Mali Bajmok“ a gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio kako je osnovni cilj ovog projekta  bio da se biciklisti sklone sa ove vrlo frekventne saobraćajnice i na taj način poveća bezbednost saobraćaja, kako biciklista, tako i ostalih učesnika u saobraćaju.

„Ove godine preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izgrađeno je 12 ulica ukupne dužine 4,8 kilometara, a sledeće godine očekujemo dodatnih 150 miliona za izgradnju kolovoza u još osam ulica“, kazao je Bakić.

bakić-su
Foto: Vojvodina uživo

Podsetio je da je na teritoriji grada Subotice ukupno izgrađeno oko 37 kilometara biciklističkih staza.

„Osim biciklističke staze prema Privrednoj zoni ’Mali Bajmok’, u toku 2023. godine rehabilitovano je oko 1,8 kilometara biciklističkih staza u centru grada u Štrosmajerovoj ulici i na Senćanskom putu“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Istakao je da je u toku izrada tehničke dokumentacije za još 16 ulica, što, kako je rekao, predstavlja osnovi uslov da Grad Subotica preko viših nivoa vlasti obezbedi dodatna sredstva.

„Ovo je prilika da izrazim zahvalnost Vladi Republike Srbije, Pokrajinskoj vladi, resornim  republičkim ministarstvima i pokrajinskim sekretarijatima na sredstvima koja su nam obezbedili za realizaciju projekata. Nikada više novca u naš grad nije stiglo sa viših nivoa vlasti kao što je to poslednje dve godine, tako da očekujemo da će se to i nastaviti u narednom periodu. Subotica će nastaviti da radi i gradi, a ova biciklistička staze je potvrda da smo ispunili obećanje dato u vezi njene izgradnje“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, rekao je, između ostalog, da se do kraja ove i tokom sledeće godine očekuje izgradnja i rehabilitacija kolovoza u više gradskih i prigradskih mesnih zajednica.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.