Studentski centar Novi Sad: Studenti zadovoljni kvalitetom hrane u menzi

NOVI SAD – Studentski centar Novi Sad, kao najobičniju montažu i neistinu, odbacuje rezultate navodnog istraživanja o nezadovoljstvu studenata kvalitetom hrane i higijene u studentskoj menzi, koje je u javnost plasirala izvesna organizacija STAV, saopštio je Studentski centar Novi Sad.

Dva su razloga za to. Prvo, istraživanje je apsolutni provizorijum koji vrvi od netačnih i kontradiktornih podataka.

Drugo, STAV je sebe javno deklarisao kao organizaciju koja ima političke aspiracije i nesumnjivo je da njihove aktivnosti predstavljaju pokušaj politizacije krajnje nepolitičkog pitanja, kao što je ishrana studenata.

Istraživanje na koje se STAV poziva je najobičnija manipulacija, sačinjena od improvizovanih i najverovatnije izmišljenih podataka. Usluge studentske menze koristi oko 10.000 studenata Univezriteta u Novom Sadu, a u menzi se svakog dana posluži 600 porcija doručka, 3.500 ručka i 2.000 porocija večere.

Studentski centar ima svoj zvanični sajt, Instagram profil i Službu studentskog standarda, i ne postoji nijedna zvanična žalba na kvalitet ishrane, a još manje na higijenu u restoranu Velike menze.

Takođe, Studentski centar Novi Sad institucionalno sarađuje sa Studentskim parlamentom, studentom prorektorom i svim zvaničnim studentskim organizacijama Univerziteta u Novom Sadu, i nijedna od tih organizacija nije dobila zvanične prigovore većeg broja studenata na kvalitet ishrane u studentskoj menzi.

O potencijalnom apokrifnom i političkom karakteru istraživanja STAV-a svedoče i činjenice da se iz njega ne vidi ni koga su, ni kada su anketirali.

Vrlo je očigledno da su izmaštane rezultate štimovali kako bi ih prilagodili svojim političkim potrebama, odnosno potrebama svojih mentora, naručilaca lažnog istraživanja.

Ono što STAV ne zna, i ne želi da zna, jeste da se u menzi Studentskog centra Novi Sad godišnje posluži blizu 1.075.000 obroka. Da je kuhinja Studentskog centra „Novi Sad“ jedna od najbolje opremljenih u celoj Srbiji. Da u dve smene, od 5.30 ujutru do 21 sat uveče, svakog dana 90 ljudi priprema i posluži 6.500 porcija hrane. Da se godišnje posluži 470 tona hrane, oko 80.000 kilograma svinjskog mesa, 10.000 kila junetine, 20.000 kilograma ribe, 25 tona piletine, 35 tona voća i čak 300.000 kilograma svežeg povrća.

Kroz komunikaciju sa studentskim organizacijama i Studentskim parlamentom, Studentski centar Novi Sad neprestano unapređuje kvalitet svojih usluga. Ove nedelje su uvedena nova jela, a s uvođenjem novih jela biće nastavljeno i u narednom periodu. To su činjenice, sve ostalo su zlonamerne konfabulacijie, zaključuje se u saopštenju Studentskog centra Novi Sad.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.