NOVI SAD – Studenti gastronomije osnovnih i doktorskih studija sa Katedre za gastronomiju sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, ostvarili su veliki uspeh na međunarodnom gastronomskom takmičenju International Culinary Competition of Southern Europe.
Takmičenje International Culinary Competition of Southern Europe je održano u periodu od 17. do 20. februara 2023. godine u Solunu.
Međunarodno takmičenje je održano 12. put, a ove godine u okviru izložbe Detrop & Oenos. Poslednje takmičenje je održano 2019. godine, a 2021. godine takmičenje nije organizavano zbog korona virusa.
Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Svetske kulinarske asocijacije (WACS) i nacionalnog udruženja kuvara iz Grčke.
Posle dva meseca intezivnog treniranja sa svojim profesorima-mentorima Goranom Radivojevićem, dr Majom Banjac i dr Bojanom Kalenjuk Pivarski, ovi mladi gastronomi u juniorskim i seniorskim kategorijama osvojili su:
Zlatnu medalju u kategoriji restoranski desert, Milana Čugalj;
Srebrnu medelju u kategoriji restoranksi desert, Velibor Ivanović;
Srebrnu medalju u kategoriji jelo od peradi, Stefan Šmugović;
Bronzanu medalju u kategoriji jelo od peradi, Milica Petrušić;
Bronzanu medalju u kategoriji jelo od peradi, Milana Čugalj;
Bronzanu medalju u kategoriji jelo od testenine, Milica Petrušić.
International Culinary Competition of Southern Europe predstavlja jedinstvenu prilika za unapređenje konkurentnosti, a istovremeno nudi edukativnu i kreativnu platformu za kuvare iz celog sveta.
U međuvremenu, to je mesto susreta kulinarskih profesionalaca i prilika za posebno iskustvo degustacije.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.