Studenti FON-a šampioni sveta u rešavanju studije slučaja

BEOGRAD – Članovi Case Study kluba Fakulteta organizacionih nauka, postali su šampioni sveta u rešavanju studije slučaja CB na Global Case takmičenju u Kopenhagenu, saopštio je danas taj fakultet.

Šampioni Dušan Višnjić, Aleksandra Krstajić, Marija Stojanović i Staša Stamatović nastupili su pod mentorstvom profesorke Vesne Damnjanović, Rastka Damnjanovića i Vladimira Stojiljkovića.

Podršku u pripremi za takmičenje pružili su Katarina Mirković i Stefan Ignjatović.

Finale je organizovala Copenhagen Busines Sćool, održano je u onlajn okruženju uz učešće 300 timova iz celog sveta.

Drugo mesto pripalo je timu iz Sjedinjenih Američkih Država, a treće timu iz Holandije.

Zadatak studije slučaja zadatog od kompanije Pandora odnosio se na definisanje strategije rasta kompanije kroz inovativni pristup prema mladim Y i Z generacijama.

Studenti FON-a predložili su personalizovano iskustvo potrošača kroz primenu digitalizacije, blockčejn i NFT tehnologije.

Žiri je pohvalio tim FON-a za timsku energiju, prezentaciju, inovativnu strategiju koja koristi tehnološka rešenja za unapredenje iskustva kao i prilagođenu strategiju nastupa na međunarodnim tržištima.

Pored predstavnika kompanija Pandora, u žiriju su bili i predstavnici Microsofta, Carlsberga, Thornico kao i vodeće menadžment konsalting kuće Bain & Company.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: