logo transparend vojvodina uzivo

STŠ „Mihajlo Pupin“: Učeničkom saradnjom do značajnih projekata

STŠ „Mihajlo Pupin“-projekti
KULA – U objektu za praktičnu nastavu Srednje tehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Kuli ne manjka rada i truda, te su tako učenici treće godine smera Elektrotehničar obnovljivih izvora energije, uz pomoć učenika koji pohađaju smer Zavarivač, napravili sopstvenu solarnu elektranu pomoću koje se objekat za praktičnu nastavu napaja električnom energijom.

Nastavnik praktične nastave, Darko Papović, pohvalno se izrazio o učeničkoj saradnji, koja je doprinela tome da ovaj objekat funkcioniše na principima čiste energije i da samim tim ne zagađuje prirodu:

„Đaci koji pohađaju smer elektrotehničar obnovljivih izvora energije napravili su sopstvenu solarnu elektranu. Mi tu sada prikupljamo energiju Sunca i imamo potpunu potrošnju električne energije za učionicu gde se odvija praktična nastava. Ujedno možemo, kao što se vidi, da punimo i električno biciklo. Dakle, energija je potpuno solarna i tako imamo čistu energiju koja ne zagađuje okolinu. Sama konstrukcija, kao što se vidi, napravljena je tako da prati tri vrste pokrivke krova. Imamo crep, tegolu i lim, tako da učenici onda mogu da vežbaju samu montažu na sve tri različite pokrivke krova“.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.