Svaki zalogaj je sve lepši i lepši
Postoje deserti kojima vreme ne može ništa i obradujemo im se svaki put kada su na meniju. To je slučaj i kod štrudle sa makom.
Ovaj recept upravo će posvedočiti njenoj neprolaznosti i zašto vešto brani svoje mesto u srcu mnogih.
Sastojci za štrudlu sa makom:
2 čaše mleka
oko 500 g brašna
10 kašika šećera
3 žumanceta
kvasac
300 g maka
1 kesica vanilinog šećer
Priprema štrudle sa makom:
U činiju stavite žumance, tri kašike šećera i malo ulja, pa sve promešajte.
Zagrejte jednu šolju mleka i dodajte kvasac, dve kašičice šećera i malo brašna. Sačekajte da nadođe kvasac oko 10 minuta.
Dodajte kvasac u činiju sa smesom i mešajte dok ne dobijete testo. Ostavite ga prekriveno krpom oko 40 minuta dok ne nadođe.
Podelite testo na dva lopte, pa obe razvucite.
U činijicu sipajte mak, pola šolje zagrejanog mleka, oko četiri kašike šećera i kesicu vanilinog šećera. Sve pomešajte pa premažite preko testa.
Uvijte štrudle, pa stavite da se peku na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
Pročitajte još: