Štrudla sa makom po svačijem ukusu: Desert koji nikada ne ispada iz mode

Svaki zalogaj je sve lepši i lepši

Postoje deserti kojima vreme ne može ništa i obradujemo im se svaki put kada su na meniju. To je slučaj i kod štrudle sa makom.

Ovaj recept upravo će posvedočiti njenoj neprolaznosti i zašto vešto brani svoje mesto u srcu mnogih.

Sastojci za štrudlu sa makom:
2 čaše mleka
oko 500 g brašna
10 kašika šećera
3 žumanceta
kvasac
300 g maka
1 kesica vanilinog šećer
Priprema štrudle sa makom:
U činiju stavite žumance, tri kašike šećera i malo ulja, pa sve promešajte.

Zagrejte jednu šolju mleka i dodajte kvasac, dve kašičice šećera i malo brašna. Sačekajte da nadođe kvasac oko 10 minuta.

Dodajte kvasac u činiju sa smesom i mešajte dok ne dobijete testo. Ostavite ga prekriveno krpom oko 40 minuta dok ne nadođe.

Podelite testo na dva lopte, pa obe razvucite.

U činijicu sipajte mak, pola šolje zagrejanog mleka, oko četiri kašike šećera i kesicu vanilinog šećera. Sve pomešajte pa premažite preko testa.

Uvijte štrudle, pa stavite da se peku na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.