logo transparend vojvodina uzivo

Stručno vođenje kroz izložbu „Diskoteka u kući jednog ministra“

VRŠAC – U Gradskom muzeju Vršac u četvrtak 2. marta od 18 časova, biće organizovano stručno vođenje kroz izložbu „Diskoteka u kući jednog ministra“, uz prisustvo autora Lazara Šećerovića.

Gradski muzej Vršac, Narodni muzej Pančevo i Dom Jevrema Grujića, svečano su otvorili izložbu „Diskoteka u kući jednog ministra – Kratka istorija 60-ih”, 9. februara.

Šezdesete su bile prepune događaja i ličnosti koje su oblikovale svet u kome danas živimo: Bitlsi, Stonsi, Elvis, Luis Armstrong, Istočni i Zapadni blok, ubistvo braće Kenedi, Če Gevare, studentske pobune širom sveta, rat u Vijetnamu, letovi u svemir i sletanje na mesec…..

Prve diskoteke na svetu otvaraju se u Londonu, Njujorku, Parizu i u Beogradu!
Diskoteka „Kod Laze Šećera“, radila je samo godinu dana, a za to vreme, pre nego što ju je zatvorila narodna milicija, posetili su je: Alen Delon, Mira Stupica, Pako Raban, Jovan Ćirilov, Lokica Stefanović, Šarl Aznavur, Katrin Denev i mnogi, mnogi drugi.

Ovom izložbom oživljava se duh 60-ih. i podseća na događaje i ljude koji su činili i posećivali prvu i za dugo jedinu diskoteku od Milana do Vladivostoka!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.