logo transparend vojvodina uzivo

Stručnjaci tvrde – ovo su idealne godine za brak!

Kada je idealno vreme za smirivanje i venčanje i koje su idealne godine za brak!? Stručnjaci izgleda imaju odgovore na ovo pitanje!

Ulazak u brak sa voljenom osobom, koja deli vaše interese i ciljeve u životu, nije nešto što zavisi previše od godina. Ipak, mišljenje stručnjaka je drugačije. Otkriveno je da nakon 32. godine rizik od razvoda raste za pet odsto sa svakom sledećom godinom.

Psihoterapeutkinja Lori Gotlib naglašava da su tridesete godine idealan period za osnivanje stabilne veze ako se želi izbeći razvod. Govoreći u podkastu „The Diary of a CEO“, Gotlibova je razmatrala koje su najbolje godine za stupanje u brak, ističući:

„Kada se venčate suviše mladi, nedostaju vam životne veštine i zrelost, kao i razvijen lični život.“

Ovo, međutim, može biti loša vest za one u tridesetim koji još nisu spremni za brak. Pokazalo se da se posle 32. godine šanse za razvod povećavaju za pet odsto svake godine.

„Kako starite, postajete sve zahtevniji i imate formirana očekivanja. Kada ste mlađi, lakše se prilagođavate“, izjavila je Lori, dodajući:

„S vremenom u vezama postajemo manje otvoreni i akumuliramo više negativnih iskustava. Neuspešni odnosi utiču na naše ponašanje u budućim vezama.“

Istraživanje iz 2015. godine ukazuje na relativno kratak period, od 25. do 32. godine, kao idealno vreme za pronalazak prave osobe i da su to idealne godine za brak.

Lori smatra da su srednje do kasne dvadesete godine optimalno vreme za traženje partnera, jer „imate bolje razumevanje ko ste, šta želite u životu i možete zajedno rasti kao par, stvarajući više zajedničkih iskustava“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.