Strašni zemljotresi srušili bolnicu na jugu Turske

Dva jaka zemljotresa pogodila su Tursku oko tri sata ujutru.

Dva jaka zemljotresa na dubini od 10 kilometara na samoj granici Turske i Sirije napravili su pravu pustoš. Hiljade građana je ostalo bez krova nad glavom, spasioci tragaju za mrtvima čiji broj se trenutno meri stotinama, a predviđanja ukazuju da će ih biti preko hiljadu, ako i desetine hiljade povređenih.

Veliki broj građana je i dalje zatrpan u ruševinama zgrada, pojavili sun se strašni snimci na mrežama. Prema prvim preliminarnim procenama oko 130 zgrada je totalno urušeno na jugu Turske, dok je taj broj u Siriji za sad nepoznat, ali se broj poginulih sa prvo 23 povećao na više stotina.

 

U gradu Šanlirufa na jugu Turske u zemljotresu kompletna bolnica se urušila i pokopala pod ruševinama, bolesne, lekare i medicinsko osoblje. Strahuje se da je veliki broj mrtvih pokopano pod tonama betona, ali spasioci ne odustaju od nade da ima i preživelih koji su zarobljeni u nekim džepovima.

Na mesto pada bolnice stigla je i mehanizacija i spasioci, koji su se priključili građanima da pokušaju da pronađu žive i povređene. Turske vlasti uputile su apel svetskoj javnosti da je svaka pomoć dobrodošla da se ljudi spasu.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: