Stonoteniseri beočinskog Radničkog 1972 pobedili Crvenu zvezdu sa 4:2

BEOČIN – Posle prvog od dva finalna meča plej ofa Super lige Srbije stonoteniseri beočinskog kluba „Radnički 1972“ na domak su druge uzastopne titule ekipnog prvaka Srbije.

U meču koji je u beočinskom Sportskom centru trajao tri i po sata i koji će se dugo pamtiti i prepričavati, naročito duel između reprezentativaca Srbije Žolt Petea i Dimitrija Levajca, Beočinci su zabeležili pobedu od 4:2 i tako stekli veliku prednost pred revanš koji ih očekuje u četvrtak, 11.maja, u Beogradu.

Početak meča nije najavljivao ovakav epilog jer su Beograđani pobedama Levajca nad Krastevom (3:0) i Jevtovića nad Petkovim (3:0) došli u vođstvo od 0:2. Prednost „zvezdaša“ smanjio je izvanredni Žolt Pete pobedom od 3:0 nad Markom Delbosom. To kao da je dalo vetar u leđa ekipi Bojana Crepulje pa je Petjo Krastev u duelu sa reprezentativcem Markom Jevtovićem ostvario pobedu od 3:1 i poravnao rezultat na 2:2.

Pravi „praznik za oči“ je bio već spomenuti duel dvojice srpskih reprezentativaca, s beočinske strane Žolt Petea i Zvezdinog pojačanja za ove finalne duele Dimitrija Levajca. Sjajna igra oba igrača začinjena je petim setom koji je posle vođstva Levajca od 0:3 fenomenalnom igrom dobio Žolt Pete i tako svojoj ekipi doneo treći poen.

U poslednjem meču retko viđenog duela Marko Petkov je u meču sa Nikolom Strugarevićem (3:0) doneo Beočincima značajnu pobedu (4:2) i prednost pred odlučujući revanš koji je zbog gustog kalendara već u četvrtak od 19 časova u sali SD Crvena zvezda, ul. Ljutice Bogdana 1.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.