logo transparend vojvodina uzivo

,

Stojković: Spremni smo za Englesku, vreme je da napravimo iskorak

MINHEN – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da je ekipa spremna za sutrašnju utakmicu protiv Engleske u prvom kolu Evropskog prvenstva, i da je vreme da nacionalna selekcija napravi iskorak i da se plasira u sledeću fazu takmičenja.

Reprezentacija Srbije sutra igra utakmicu prvog kola grupe C na Evropskom prvenstvu protiv Engleske od 21 čas u Gelzenkirhenu. „Znamo da startujemo sa jednim od favorita, ali, radili smo dosta da se pripremimo najbolje što možemo i mislim da smo spremni za izazove ispred nje. Sa trenerske strane smo učinili sve da igrači odrade sve treninge na najvišem mogućem nivou i verujem da i oni jedva čekaju da utakmcia počne.

U fizičkom smislu i onom taktičkom, uveren sam da smo spremni da se suočimo sa izazovom kakav je Engleska“, izjavio je Stojković na konferenciji za medije. Srbija posle 24 godina igra EP, to je bilo poslednje prvenstvo na kojem je reprezentacija prošla grupnu fazu nekog velikog takmičenja, u međuvremenu je igrala četiri Svetska prvenstva. „Neki igrači se nisu ni rodili kad smo bili na Evropskom prvenstvu.

Dugo čekamo, mislim da smo zasluženo ovde, mislim da smo uspeli da dovedemo Srbiju u krem fudbala, sad je na nama da napravimo iskorak, a iskorak je da se fokusiramo na ono što predstoje, a to je da pokušamo da uradimo sve, da prvu fazu prođemo uspešno.

Ono što mogu da poručim ljudima koji nas podržavaju i vole, daćemo sve od sebe, borićemo se do kraja, da ćemo dati čak i više od maksimuma, to vidim po igračima, vidim da su spremni, kompletan deo priprema odradili bez ijedne reči i bez ijedne zadrške, tako da, sa te strane sam zadovoljan da ću imati igrače zdrave, igrače koji jedva čekaju da pokažu svoj talenat“, rekao je Stojković. Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić smatra da nikad nije bilo veće zajedništvo u timu i da su igrači postali iskusniji i zreliji.

„Veliki broj igrača je igrao na SP i sad EP, mislim da će biti iskustvo od velike važnosti i značaja. Mislim da je zajedništvo nikad veće, neverovatno zajedništvo sad, mislim da je prošlo neko vreme, da su igrači sazreli. Zajedništvo je nikad veće i želimo da pokažemo to na terenu. Englezi su favoriti su za osvajanje turnira, ali to ne mora ništa da znači, fudbal je 11 na 11, videćemo ko će da pobedi“, poručio je Tadić.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.