logo transparend vojvodina uzivo

Što priliči jednom Banjalučaninu, ne priliči drugom, ili, šta je sloboda govora po United mediji

Banjaluka izvor Vojvodina uzivo Banjalucanin
SRBIJA – Izgleda da postoje (najmanje) dve vrste Banjalučana – oni koji znaju kako da se šale i imaju pravo na slobodu govora i oni koji nemaju nikakvog smisla za humor, a nemaju ni pravo na slobodu govora.

Ili, da pojednostavimo, kako je jednom Banjalučaninu dozvoljeno da se šali, tokom javnog nastupa, da se njegova neslana i neumesna „šala“ brani sa svih Šolakovih medija, a da se izjava drugog Banjalučanina shvata krajnje ozbiljno i o njoj se na Šolakovim medijima dva dana piše i razgovara sa raznim sagovornicima…

Zapravo, ni jedan, ni drugi nisu se šalili, rekli su jasno i precizno šta misle, gotovo bez ustručavanja.

Jedan, koji je svoje ime povezao sa imenom zloglasnog Dinka Šakica, za Srbe kaže da su „genocidni, krivonogi i tupog poglеda“, i da su „srbizatori“ Vojvodine.

Drugi Banjalučanin je jednu novinarku nazvao „kravom“, „koja ti saopšti svoju istini …“ .

Ako je prva izjava, koja vređa jedan narod, opravdana šalom i slobodom govora, zašto onda izjava drugog, koja vređa jednu osobu, nije šala, ali ni sloboda govora i misljenja. Verovatno jer je jednom Banjalučaninu dozvoljeno, a drugom nije.

Obojica imaju takve titule da njihova javno izgovorena (ili pisana) reč ima težinu, ali nije obojici dozvoljeno da se pozivaju na slobodu govora, a kamoli na šalu.

Ili oba Banjalučanina šire mržnju i vređaju jednu osobu/etničku grupu, ili obojica imaju pravo na slobodu govora i mišljenja. Ne mogu da postoje odvojeni aršini. Ne može za jednog da važi, a za drugog da ne važi sloboda govora, ili po United mediji, ipak može.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.