„Što je jača vojska, mir je sigurniji“: Od prvog januara 10 odsto veće plate u Vojsci Srbije

BEOGRAD – Profesionalnim pripadnicima koji su ušli u specijalne jedinice, početna plata 200.000 dinara

Ministar odbrane Miloš Vučević gostujući ovog jutra na televiziji sa nacionalnom frekvencijom govorio je o povećanju plata koje će poboljšati stanje u Vojsci Srbije.

On je nabrojao u koliko su navrata povećane plate, počev od 1. januara prošle godine – 25 odsto, a dodao je i da je profesionalnim pripadnicima koji su ušli u specijalne jedinice, početna plata 200.000 dinara.

Ministar je istakao da se pravi više srpskih dronova, trenutno je šest modela dronova u procesu testiranja ili ulaze u proizvodnju.

– Potrebni su nam novi rezervni sastavi. Rok može biti i nešto kraći. Svake godine će taj rezervni sastav kondicionirati, kako bi država bila vitalna. Mi ćemo da čuvamo mir, ostaje profesionalni sastav Srbije, kao udarna snaga Vojske Srbije.

Što je jača vojska, mir je sigurniji. Čekamo da vidimo kada bismo to reaktivirali, da li je to 2025. ili 2024. godina. Cela vojska je bila na putu da se svede na lovačko udruženje. Pred nama je razgovor o koncepciji vojske Srbije, da li nam treba vojska koja je koncipirana kroz jedinice. Mi smo prošle godine doneli neke od ključnih strategijskih dokumenata.

Mnogo toga je urađeno na vojnoj opremi, poboljšanju statusa pripadnika Vojske Srbije. Moramo i dalje da radimo. Verujem da će taj poziv dobijati na značaju i zasluženom respektu- rekao je ministar.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.