logo transparend vojvodina uzivo

Stiže još 130 kontejnera za staklo

zvono za staklo
NOVI SAD – U martu je Novi Sad dobio 150 kontejnera za staklo, tzv. “zvona”, s ciljem da se prikupljene količine ovog otpada povećaju za najmanje 20 posto u narednih godinu dana.

“Zvona” su postavljena u širem centru grada, a do sredine decembra 2022. godine je sakupljeno preko 56.000 kilograma staklene ambalaže!

Kako su kontejneri za staklo bili postavljeni u širem centru grada, može se reći da su tu građani najviše odlagali staklenu ambalažu za reciklažu. Iz JKP “Gradska čistoća” napominju da su neretki i oni sugrađani koji su iz drugih delova grada donosili staklenu ambalažu na mesta gde su se tada nalazili kontejneri.

– Od decembra, Novi Sad je bogatiji za još 100 novih zvona za staklenu ambalažu, pa ih je sada 250, koji su postavljeni u gotovo svim delovima grada pa je sada većini Novosađana omogućeno da recikliraju staklenu ambalažu. Lepa vest je da uskoro treba da preuzmemo i postavimo još 130 novih kontejnera (“zvona”) koji će biti raspoređeni u delovima Grada Novog Sada u kojima do sada nisu postavljeni- ističu za naš portal iz JKP “Gradska čistoća”.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.