Stevanović i Vitman predstavili drugu fazu uređenja centralnog gradskog jezgra Pančeva

PANČEVO – Rekonstrukcija Gradskog parka u centru Pančeva i starog gradskog jezgra nastavljena je danas, a radovi koji se sprovode na potezu od ulice generala Živojina Mišića do Masarikove ulice trebalo bi da budu završeni na proleće.

Tim povodom gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i gradska menadžerka Maja Vitman u Gradskoj upravi održali su prezentaciju druge faze uređenja centralnog gradskog jezgra.

Radovi obuhvataju izgradnju vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacije, a biće izvedeni i radovi na parternom uređenju i rekonstrukciji i dogradnji javnog osvetljenja.

U planu je i postavljanje dečjih igrališta. Jedno će biti na početku Masarikove ulice, a postojeće igralište u Centralnom gradskom parku biće izmešteno na lokaciju bližu Muzeju i postavljene kompletno nove sprave.

Predviđeni su radovi na hidroinstalacijama vodovoda, kišne i fekalne kanalizacije, a projekat podrazumeva i parterno uređenje i postavljanje javnog osvetljenja. Radovi će se izvoditi na površini od 9.777 metara kvadratnih.

U okviru radova u Gradskom parku biće premešteno centralno dečje igralište i postavljeno novo na zelenoj površini u neposrednoj blizini Narodnog muzeja na 385 kvadrata, a biće postavljeno i novo, manje dečje igralište, u Masarikovoj ulici na površini od 182 kvadrata.

Radovi podrazumevaju rekonstrukciju postojećeg i postavljanje novog mobilijara, kao i dodatno ozelenjavanje površina u parku.

Druga faza obuhvata izvođenje radova na nekoliko poteza: Ulica Vojvode Živojina Mišića, zatim deo od Vojvode Živojina Mišića do Masarikove ulice, zatim cela Masarikova ulica, nakon toga površina od platoa ispred Gradske uprave ka Narodnom muzeju i pravac od Narodnog muzeja do Masarikove ulice.

Vrednost ugovorenih radova je 134.886.000 dinara, a izvođač ima rok od 120 kalendarskih dana.

Tagovi:

Pročitajte još: