logo transparend vojvodina uzivo

Startovao 45. Fruškogorski maraton

NOVI SAD – Fruškogorski maraton, 45. po redu, startovao je danas sa Popovice, a učesnicima ove tradicionalne sportsko-rekreativne manifestacije danas i sutra biće na raspolaganju 19 staza.

Otvaranju Fruškogorskog maratona prisustvovala je predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, koja je istakla da se među učesnicima oseti „mnogo pozitivne energije, velika želja i volja da se danas i sutra uživa u prirodi, pešačenju i druženju.“

„Fruškogorski maraton je jedan od najstarijih događaja ovog tipa ne samo kod nas, već i u ovom delu Evrope. Blizu je pola veka postojanja i čitave generacije ljudi su uživale u poduhvatima koje ova manifestacija pruža. Hvala svima koji učestvuju, kao i onima koji su do sada uložili veliko znanje i ogroman trud da se Fruškogorski maraton održava 45 godina“, istakla je predsednica novosadske Skupštine.

Pored predsednice gradskog parlamenta, današnjem otvaranju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je pozdravio učesnike na startu maratona.

Direktor Fruškogorskog maratona Nenad Sudarov objasnio je da je učesnicima na raspolaganju 19 staza, od kojih pet ima takmičarski karakter, sertifikovane od strane Međunarodne asocijacije trejl trčanja. Ostalih 14 staza su rekreativnog karaktera.

U okviru otvaranja, predsednici novosadske Skupštine uručena je i zahvalnica za podršku i pomoć u organizovanju prethodnog Fruškogorskog maratona.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.