Staro srpsko jelo. Krompir paprikaš sa junetinom iz rerne, provereno najbolji

Paprikaš može da se kuva i u rerni, veoma lako, a rezultat više nego fantastičan.

Sastojci:

1 parče junetine bez kostiju, 300gr
3 – 4 krompira
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 paketić maslina, 150gr
1 grančica ruzmarina
4 kašike paradajz pirea
1 veza peršuna
1 / 2 mirođija
– so i biber po ukusu

Priprema:

Stavite junetinu u lonac sa vodom ( 1,5l ) i kuvajte 45 minuta.

Krompir za to vreme očistite i isecite na kockice pa stavite i on da se kuva 10 minuta u slanoj vodi.

Zagrejte 2 kašike ulja pa im dodajte sitno iseckan crni luk i beli i kada se luk prodinsta nekih 5 minuta dodajte ruzmarin.

Ostavite još minut, dva da zajedno se dinsta pa dodajte iseckanu junetinu i paradajz. Dinstajte 4-5 minuta uz mešanje.

Ocedite krompir i dodajte prethodnoj smesi.

Izmešajte pa dodajte onu supu u kojoj se junetina kuhala i masline.

Sve zajedno stavite u tepsiju ili glinenu posudu i stavite da se peče na 220 stepeni 40 minuta.

Servirajte toplo.

 

 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.