Staro jelo koje domaćice pripremaju tokom toplih dana: Sve sastojke sigurno imate

Klasičan sataraš je jelo koje se uglavnom pravi od paprike, paradajza i crnog luka. Neki mu dodaju i jaje, beli luk, dosta začina. Recepti se razlikuje od regije u kojoj živite, pošto svaki kraj ima neke svoje običaje odnosno ukuse koje više voli.

Sastojci za sataraš:

4 paradajza
4 paprike
2 glavice luka
3 jaja
malo ulja

Priprema sataraša:

Luk oljuštite i iseckajte na kockice, pa stavite da se dinsta. Za to vreme operite papriku, pa i nju iseckajte na kockice. Dodajte u luk. Zatim isto uradite i sa paradajzom i stavite da se kuva 15 minuta, dok ne ispari voda.

Nakon toga umućkajte jaja, posolite i dodajte u sataraš. Izmešajte i isključite ringu. Taman dok se ringla ohladi i jaje će se upržiti. Posolite jelo po želji i dodajte začine koje volite.

Prijatno!

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.