Stari recepti: Rinflajš u sosu od paradajza

U skoro svakoj vojvođanskoj kući se zna da ručak nije ručak dok na stolu ne zamiriše sveža goveđa ili pileća supa.

Reč rinflajš potiče od nemačke reči “Rindfleisch” što znači goveđe meso. Glavna zvezda rinflajša je nekada bila junetina, vremenom se recept menjao, pa se sada podrazumeva i piletina, pačetina, morka itd. Rinflajš podrazumeva i povrće iz supe: krompir, šargarepu…

Može biti glavno jelo ili uvertira uz neko od glavnih jela.

Sos od paradajza

SASTOJCI :

    • 1 kašika masti
    • 2 kašike brašna
    • sok od paradajza
    • 1 kašičica šećera
    • so

POSTUPAK :

Istopiti mast, dodati brašno i mešati dok ne porumeni.
Skinuti sa šporeta i dodati sok od paradajza, izmešati i dodati 2dl supe.
Mešati da se ne naprave grudvice.
Po ukusu dodati so i šećer. Na laganoj vatri kuvati 10- tak minuta.

Prijatno!

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.