Klasični recept, bez jaja ili mleka, dobija se tanko i lagano testo. Knedle ili gomboce su mnogima omiljena poslastica iz detinjstva koja podseća na bakinu kuhinju.
Sastojci za posne knedle:
800g krompira
400g brašna
200g griza
20ak šljiva
kašičica soli
50-100g šećera za posipanje
Priprema posnih knedli:
Skuvajte krompir sa kašičicom soli. Ispasirajte ih u pire i sačekati da se potpuno ohladi. Onda polako dodajte brašna dok se ne dobije meko testo koje se ne lepi. Razvucite testo i secite na kvadratiće dovoljno velike da u njih uvijete šljivu. Na svaki kvadratić stavite šljivu (bez koštice), uvijte je u testo i napravite kuglicu.
Pročitajte još:
Recept za obrnuti kolač od jabuka: Slatki zalogaj kom je teško odoleti
Ukoliko želite da se zasladite nekim domaćim desertom i obradujete svoje ukućane, ali vam se ne provodi mnogo vremena u kuhinji, onda je ovo recept za vas. Jednostavan kolač sa jabuka možete da napravite bez previše muke, a pored toga što je ukusan, veoma i je dekorativan. Sastojci Za testo: 4 jajeta 4 kašike šećera 4 kašike brašna za fil: 5 jabuka 100 g smeđeg šećera 200 g belog šećera puter Priprema: Dno okruglog pleha premažite puterom, pa onda ga pospite smeđim, pa belim šećerom. Jabuke dobro operite, ogulite i isecite ih na kriške. Složite ih preko šećera. Stavite pleh u rernu prethodno […]
Opširnije