Stanje na putevima i graničnim prelazima

auto put saobraćaj
SRBIJA – I danas se povremeno očekuje pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka našim zimskim centrima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Porast dnevnih temperatura topi sneg u višim predelima zbog toga su kolovozi u ovim područjima mestimično vlažni, a odroni zemlje i kamena česti, dodaje se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama na auto-putevima u zemlji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije nema zadržavanja vozila na putničkim, ni na teretnim terminalima naših graničnih prelaza, navodi AMSS.

Glavni putni pravci prohodni i bez snega, oprez zbog poledice i magle

Glavni putni pravci u Srbiji su prohodni i bez snega, dok su na državnim putevima drugog prioriteta održavanja kolovozi vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kolubare i Kosova.

Na ostalim putnim pravcima snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara i Vranja, saopštilo je Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi graničnim prelazima i zimskim turističkim centrima su prohodni, dodaje se u saopštenju.

JP “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Izmene u saobraćaju zbog radova

Na auto-putu E-75, od petlje Novi Banovci do petlje Batajnica, u smeru ka Novom Sadu, sutra se odvijaju radovi na geodetskim merenjima profila.

Zbog toga će za saobraćaj od 8 do 16 sati biti zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, dok se saobraćaj odvija preticajnom saobraćajnom trakom, saopštilo je Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Na obilaznici oko Beograda, prema Hotelu “1000 Ruža”, 20. februara od 9 do 16 sati, trajaće radovi na sanaciji oštećenog kolovoza, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na auto-putu E-75, u zoni graničnog prelaza Horgoš, ka Horgošu – na prvom kilometru, u dužini od 40 m, zatvorene su vozna i zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom, dok je za teretna motorna vozila u funkciji devijacija.

Na putu Vrbas-Savino Selo, do 9. septembra se na podvožnjaku obustava saobraćaja zbog izgradnje brze pruge Novi Sad-Kelebija. Preusmerenje saobraćaja preko Kule i Savinog Sela.

Na putu Babušnica-Svođe, traju radovi na pojačanom održavanju puta do 29. marta, uz naizmenično propuštanje vozila, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: