logo transparend vojvodina uzivo

Stanje na graničnim prelazima i putevima (18.07.2023)

radovi saobračaj granični prelaz
SRBIJA – AMSS upozorio je vozače da, ukoliko naiđu na vanredne zastoje ili prekide u vožnji koji su česti u ovim danima pojačanog saobraćaja, budu strpljivi i poštuju sva ograničenja u brzini.

Intenzitet saobraćaja slabiji je u odnosu na dane vikenda, ali ka Bugarskoj i Severnoj Makedoniji i danas treba očekivati talase sa većim brojem vozila, koji mogu uslovljavati povremeno duža zadržavanja na prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Stanje na graničnim prelazima

Na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta.

Na graničnom prelazu Preševo, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 25 minuta.

Na graničnim prelazima Batrovci i Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila 240 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

 

Izmene na pojedinim deonicama puteva zbog radova
• Novi Sad, ulica Jovana Subotina, radovi na sanaciji kolovoza, izvode se na potezu od Jevrejske ulice do ulice Vojvode Bojovića. Radovi će uporedo biti izvedeni i u Šafarikovoj i Uspenskoj ulici.
Za vreme radova biće privremeno izmenjen režim saobraćaja, tako što će u prvoj fazi saobraćaj biti obustavljen u smeru od Kisačke ulice ka centru, a odvijaće se u suprotnom smeru, ka Kisačkoj ulici.

• Mali Iđoš – Feketić – radovi na rehabilitaciji
uz naizmenično propuštanje vozila do 10.08.2023. godine do 16 časova.

• Inđija (Putinci) – Stara Pazova (centar), obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji dela puta, do 31.07.2023. g.
Alternativni putni pravac je državni put II A reda broj 126 (Inđija – Putinci) i državni put II A reda broj 127 (Putinci – Stara Pazova).

• Silbaš – Bački Maglić, obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza, do 27.07.2023. g, do 17 č. Saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcima: državnim putem II A reda broj 108, Silbaš – Despotovo, pa državnim putem II A reda broj 112, preko mesta Ravno Selo do Zmajeva, zatim državnim putem II A reda broj 113 do Rumenke i državnog puta II A reda broj 111 ka Bačkom Petrovcu.
Za putnička motorna vozila alternativni putni pravci su: državni put II A reda broj 108, Silbaš – Despotovo, pa državni put II A reda broj 112 do mesta Ravno Selo, zatim opštinski put preko mesta Kulpin do Bačkog Petrovca.

• Bašaid – Melenci u toku su radovi na rehabilitaciji, do 12. septembra, do 17 časova, uz naizmenično propuštanje vozila.

• Stari Žednik – Čantavir, zbog radova na rehabilitaciji puta, do 04. avgusta saobraćaj je regulisan semaforima i adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

• Vrbas – Savino Selo na snazi je obustava saobraćaja zbog izgradnje brze pruge Novi Sad – Kelebija, podvožnjak, do 09. sptembra. Preusmerenje saobraćaja je preko Kule i Savinog Sela.

• Sombor – Apatin – obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji puta, do 31.12.2023. zatvoren most na Velikom Bačkom kanalu.
Alternativni pravac: Sombor – Lugovo – Prigrevica – Apatin.

• Sremska Mitrovica – Veliki Radinci, radi se proširenje kolovozne konstrukcije, saobraćaj će u potpunosti biti obustavljen u vremenskom periodu od 07 do 19 časova.

Auto-put A3, petlja Ruma, zatvorene sve ulivno-izlivne rampe na petlji.
Alternativni putni pravac iz smera Beograd-Batrovci je petlja Pećinci, dok je iz smera Batrovci-Beograd petlja Sremska Mitrovica

• Auto-put E-763, tunel Šarani, biće izvođeni radovi na održavanju ITS opreme i sistema za upravljanje tunelima 18. jula od 9 do 14 časova, u tunelskoj cevi ka Beogradu, uz odvijanje saobraćaja preticajnom saobraćajnom trakom, dok će vozna biti zatvorena za saobraćaj

Auto-put E-70, PećinciRuma, ka Batrovcima izvode se radovi na asfaltiranju i montaži/demontaži sigurnosne zaštitne ograde, 17. jula od 7 do 17 časova. Za saobraćaj su zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Auto-put E-75, petlja Aleksinac izvode se radovi na elektroinstalacijama u razdelnom pojasu, 17. i 18. jula, od 7 do 17časova, uz zauzimanje preticajne saobraćajne trake u smeru ka Beogradu.

• Vlaško Polje – nadvožnjak Mladenovac u toku su radovi na rehabilitaciji, do 30. avgusta, od 7 do 17 č, uz naizmenično propuštanje vozila.

 

Pročitajte još:

 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.