logo transparend vojvodina uzivo

Šta stisak ruke govori o vama

Kada se upoznajete sa nekim, da li mu „lomite“ ruku ili ga, naprotiv, jedva dodirnete? I u privatnom i u poslovnom odnosu, stisak ruke je veoma bitan, jer ljudi često formiraju prvi utisak samo na osnovu njega.Poslodavci ne kriju da je stisak ruke jedan od testova kojima, prilikom intervjua, utvrđuju kvalitete potencijalnog radnika. Isti je slučaj sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Slabo rukovanje izjednačava sa istim takvim karakterom, ali ni druga krajnost nije dobra. Ako nekog stegnete toliko jako da mu „lomite“ kosti, stiče se utisak da iskazivanjem preterane snage nadomešćujete neki nedostatak.

Dakle, stisak treba da bude umerene jačine. Njegovi najbolji „pratioci“ su samouveren osmeh i kontakt očima. Time ćete osobi preko puta dati do znanja da ste pouzdani, sigurni u sebe i vredni poštovanja. Da biste ovladali ovom zaboravljenom umetnošću, vežbajte. Zamolite prijatelje da vam iskreno kažu da li vam je stisak ruke suviše jak, slab i šta se može popraviti. I sledeći put, kad krenete na intervju ili poslovni sastanak, udahnite duboko, ispravite ramena, podignite glavu, nasmešite se i samouvereno pružite ruku osobi preko puta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.