Šta je sve u planu za izgradnju po GUP-u na Klisi?

NOVI SAD – Klisa je oduvek važila za jedno od mirnijih naselja Novog Sada. Usvajanjem Generalnog urbanističkog plana, predviđa se da će se do 2030. godine Klisa sa okolinom razvijati kao industrijska i poslovna zona, ali da će sačuvati porodičnu atmosferu koja i dalje u njoj vlada.

U Novom Sadu gradiće se zgrade, dok će Klisu, Vidovdansko naselje i Mali Beograd okružiti hale i fabrike u godinama ispred nas.

Upravo u zoni severno od kanala DTD pa sve do auto-puta Beograd-Subotica će biti locirane mnogobrojne privredne investicije.

U ovom delu grada, nalaze se komunalni objekti od izuzetnog značaja za čitav Novi Sad, kao što su deponija i rezervna lokacija za prečistač otpadnih voda.

Narednih godina, gradska deponija će postati deponija sa uređenim sistemima za separaciju otpada i biće značajno proširena.

Prostor deponije će pokrivati više od 111 hektara.

Vrtići, osnovne i srednje škole, kulturne stanice, izgradnja zdravstvenih i socijalnih ustanova na Klisi – svi ovi objekti se nalaze u urbanističkim planovima.

Ni sport nije zanemaren, pa će se na lokaciji sadašnjeg Strelišta dograditi i proširiti kapaciteti kako bi se u Novom Sadu mogao odigrati ogroman broj takmičenja u streljaštvu.

Foto: Gradske info

U blizini obale Dunava, južno od Šangaja, ima taman prostora za trkačku stazu za auto-moto sport sa mnogobrojnim poligonima za obuku vozača, što je, takođe, u planu.

Očekuje se i značajnije proširenje zelenih površina što je od izuzetnog značaja za život stanara Klise i čitavog Novog Sada.
Foto: Gradske info

Planira se dalji nastavak železničke mreže samim tim jer se širi industrijska zona.

Radna zona Sever IV i dalje važi za prostor koji će nastaviti sa izgradnjom.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.