Pranje suđa zna da bude veoma dosadan posao. Spremanje jednog obroka često rezultira punom sudoperom. Koliko god naporno bilo, potrebno je obratiti pažnju i na sunđer. On važi za jedan od najprljavijih predmeta, na kom može da se razmnoži veliki broj bakterija.
Ostaci hrane i vlažna sredina pogoduju mnogim štetnim mikroorganizama. Zbog toga, nakon svakog pranja trebalo bi da uradite jednu stvar kako biste se otarasili ostataka hrane i smanjili procenat bakterija.
Ono što treba da uradite jeste da prvo sunđer stavite u posudu i pospete kašičicom soli. Dodajte kašiku sirćeta i na kraju ključalu vodu.
Ostavite tako da stoji 15-20 minuta, pa sunđer isperite pod mlazom hladne vode. Tako će biti spreman za naredno pranje, a na ovaj način mu možete i produžiti vek trajanja.
Pročitajte još:
trik
Trik za savršeno testo: Napravite ga danas, čuvajte do sedam dana u frižideru
Možete praviti razne ukusne poslastice kao što su podloga za picu, slatke i slane kiflice, lepinjice, mini pice, ili bilo šta drugo što vam padne na pamet. Ovo testo je izuzetno jednostavno za pripremu, koristite sastojke koje uglavnom već imate u vašoj kuhinji. Ono što je najbolje, uspeh je zagarantovan za sve. Možete ga lako čuvati u […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.