Svi obožavaju kiseli kupus i retko ko bi mogao da zamisli zimu bez njega i ukusnih jela koja se od njega spremaju.
Sarma i podvarak su samo neka od njih, a tu je i salata koju većina jede uz neizbežnu ljutu tucanu papriku.
Mnogi vole da imaju svoj, domaći ukiseljeni kupus, pa ga ostavljaju u sklopu zimnice, ali mnogi nemaju vremena da to urade, ili jednostavno ne znaju kako, pa ga kupuju u prodavnicama i na pijaci.
Kupus možete vrlo jednostavno da ukiselite, ukoliko baš želite da koristite domaći, a kada ga normalno kiselite na ovih nekoliko stvari treba da obratite pažnju.
1. Problem može da bude u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Кuvari preporučuju korišćenje glava jesenje žetve.
2. Dodajte nekoliko neutralizatora kiseline. Alkalne namirnice (šargarepa, celer, paradajz, krastavac, cvekla, jabuke) balansiraju ukus.
3. Da kiseli kupus ne bi ukiselio, dok ga pripremate potrebno je da ga redovno pretačete. A mogu se dodati i dve kašike šećera po litru.
4. So koristite kako je napisano, nemojte da preterujete. Obično se po kilogramu kupusa uzima 50-65 g soli.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.