Srpski proizvođači se predstavili na sajmu poljoprivrede „OMEK“ u Budimpešti

Kompanije iz Srbije predstavile su svoje proizvode na sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije „OMEK“ u Budimpešti što će im pomoći da pronađu put do Mađarskih potrošača.

Biljana Tomić iz firme za proizvodnju meda „Apis med“ istakla je za Tanjug da je velika čast biti na štandu Srbije i predstaviti je na sajmu poljoprivrede u Budimpešti.

– Mi ćemo ponuditi na današnjem događaju bagremov, livadski, kao i mešavine meda sa lekovitim biljem. Sajam je od izuzetne važnosti za stvaranje novih kontakata – rekla je Tomić.

Kako je istakla, njena firma ne izvozi u Mađarsku, ali da se nada da će učešće na dvodnevnom sajmu to promeniti.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Srbija je kao počasni gost sajma dobila centralno mesto u paviljonu HUNGEXPO prostora, a nastup na pomenutom sajmu bila je dobra prilika da domaće kompanije predstave svoje proizvode i plasiraju ih na tržište Mađarske.

Sajam je bio podeljen u osam tematskih oblasti, a Srbiju su predstavile kompanije „Apis med“, „Nektar“, Vinarija „Aleksić“, Vinarija „100 žena“, kompanija „Stanić“, Savez rakijaša Srbije, „Serbia organik“ i „Unda MD“.

„OMEK“ je sajam iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, i poljoprivredne tehnologije, koji se održava svake druge godine, a 81. izdanje najvećeg sajma i izložbe agrobiznisa Karpatskog basena poljoprivrede, ima istoriju dugu 190 godina.

Cilj sajma „OMEK“ je da predstavi kompanije u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, da prezentuje zdrave, održive proizvode i proizvode bez GMO i da obezbedi profesionalni forum za industrijske lidere.

Milan Zarić iz Saveza rakijaša Srbije je rekao za Tanjug da je njihovo učešće na sajmu prilika za predstavljanje nacionalnog brenda Srbije šljivovice, koja je od prošle godine proglašena nacionalnim dobrom od strane Uneska.

– Prezentacija naših proizvoda mora da bude konstanta. Rakija je ranije bila podcenjeno piće. Država ima razumevanja za nas i verujem da ćemo postići dobre rezultate – rekao je Zarić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.