Srpska i poljska kompanija postaju partneri-jača energetska efikasnost u zemlji

BEOGRAD – Kompanija “ProTent” iz Obrenovca i poljska kompanija “SBB enerdži” potpisaće 20. decembra u Privrednoj komori Srbije (PKS) Sporazum o strateškom partnerstvu sa ciljem uspostavljanja dugoročne poslovne saradnje, primene tehnologija i naučnih dostignuća radi unapređenja efikasnosti energetskog sistema Srbije i usaglašavanja sa EU propisima, kao i zajedničkog nastupa na tržištu.

Sporazum će, u prisustvu predsednika PKS Marka Čadeža i ministra savetnika u Ambasadi Poljske u Srbiji Ane Perl, potpisati direktor “ProTent” doo Slobodan Vujičić i predsednik uprave “SBB enerdži” Žemovit Slomčinski (Ziemowit Słomczyński), saopšteno je iz PKS.
Kompanija “SBB enerdži” je svetski poznata po tehnologijama zaštite životne sredine kao što su instalacije za smanjenje emisije azotnih oksida ili odsumporavanje. Saradnja sa srpskom kompanijom omogućiće realizaciju složenih projekata u energetici, ekologiji, kao i u procesu dekarbonizacije.

Kompanija “ProTent” zapošljava više od 8.000 radnika, bavi se pružanjem širokog asortimana usluga u oblasti elektro-mašinskog održavanja i remonta, zaštite životne sredine, konsaltinga i inženjeringa, održavanja protivpožarnih aparata i instalacija i drugih.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: