Sremska Mitrovica: Ministarstvo omladine i sporta podržalo projekat Kancelarije za mlade

SREMSKA MITROVICA – Ministar Vanja Udovičić potpisao je ugovore sa predstavnicima 38 jedinica lokalnih samouprava u Srbiji, kojima su dodeljena sredstva za projekte kao podrška u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Ugovor za projekat je na svečanosti u Ministarstvu omladine i sporta u ime Grada Sremska Mitrovica potpisala gradonačelnica Svetalana Milovanović

Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica podržana je za projekat “KZM- Karijerni info centar” sa 800.000 dinara, koji sprovodi već 9 godina.

Foto: mojgradsm.rs

Biljana Matić, koordinatorka mitrovačke Kancelarije za mlade kaže da je ovo nastavak saradnje i podrške koju nekoliko godina mladima u Sremskoj Mitrovici pruža Ministarstvo omladine i sporta:

-Kroz projekte i programe karijernog informisanja u proteklih devet godina prošlo je nekoliko hiljada mladih iz našeg grada. Učesnici programa su uglavnom srednjoškolci. Cilj je da tim mladim ljudima koji se odlučuju za važnu životnu odluku, šta raditi posle srednje škole, omogućimo što više informacija koje im mogu pomoći u odabiru njihovog budućeg zanimanja. U sklopu projekta srednjoškolci, učenici završnih razreda, prolaze kroz edukativne radionice i seminare. Svake godine mladima se predstavljaju stručnjaci u svojim oblastima, poput advokata, doktora, profesora, it stručnjaka, koje oni mogu da prate i na radnom mestu, kako bi se što vernije upoznali sa određenim zanimanjem.

Takođe, planirano je da početkom decembra bude organizovana konferencija za mlade “Mladi preduzetnik”, na kojoj se svim učesnicima projekta kao i ostalima koji su zainteresovani, predstavljaju uspešni preduzetnici iz regiona.

Planirano je da projekat traje šest meseci.

Foto: mojgradsm.rs

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: