Srbobran: U tri osnovne škole održano takmičenje u šahu

šah
SRBOBRAN – Juče je u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Srbobranu održano školsko takmičenje u šahu. Učešće su uzeli učenici od prvog do osmog razreda, a po rečima Vladimira Golupskog, sekretara šah kluba „Srbobran“ odziv je bio vrlo dobar.

Naredne nedelje održaće se takmičenje i u OŠ „Petar Drapšin“ u Turiji i na taj način ćemo dobiti sve učenike, ljubitelje ove drevne igre koji će predstavljati svoje škole na opštinskom takmičenju.

Mi smo vrlo zadovoljni koliko se dece prijavilo da učestvuje, kako u ovoj, tako i u školi „Vuk Karadžić i „Žarko Zrenjanin“, a očekujemo da će tako biti i u Turiji. Drago nam je što smo pozvani da pomognemo u organizaciji turnira. Rasporedili smo decu da igraju u odnosu na svoj uzrast i ovo je jedna lepa i korisna akcija, Šah klub je samo jedan od organizatora i trudimo se da deci budemo na usluzi i da im pomognemo i uputimo u tajne ove veštine, kazao je Vladimir Golupski, uputivši zahvalnost svim prosvetarima koji su podržali projekat.

Takođe, naglasio je ulogu Bojana Nikolića, predsednika šah kluba u Srbobranu, koji je za organizaciju turnira dobio podršku Ministarstva sporta i omladine.

 

 

Pročitajte još: 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.