logo transparend vojvodina uzivo

Srbobran: U prvom kvartalu rođeno 35 beba

SRBOBRAN – Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, izrazio je zadovoljstvo prilikom uručenja poklona za bebe.

„Uvek volim da istaknem – ovo je jedan od lepših događaja koje organizujemo tokom godine“, rekao je danas Debeljački prilikom uručenja poklona podrške roditeljima beba rođenih u prvom kvartalu 2024. godine.

Ovoga puta stolice za hranjenje beba, uz druge poklone koje obezbeđuje Udruženje „Ruka spasa“, dobilo je 35 beba, 16 dečaka i 19 devojčica.

„Opština Srbobran nastvalja tradiciju pružanja podrške rađanju i podrške roditeljima u obavljanju najvažnije svoje dužnosti, a to je da vode brigu o svojim najmlađim ukućanima, o svojoj deci. Drago mi je da možemo da pomognemo na tom putu i trudićemo se da u narednim godinama povećavamo tu podršku. Ovim okupljanjem i susretom šaljemo lepu sliku iz naše opštine, i verujem da je to veoma važno, posebno uz sve snažniju podršku roditeljima koja stiže kroz mere Vlade Srbije i Pokrajinske vlade. I lokalna samouprave se trudi da bude na visini zadatka i trudimo se da dodatno podstaknemo brigu o porodici. Od ove godine imamo i jaslenu grupu u PU ‘Radost’, nadam se da ćemo uskoro i u selima isto učiniti, a pošto imamo veliki broj upisane dece u vrtićima, mislim 456 u prethodnoj godini, pojavila se potreba da otvorimo još jedan vrtić, deseti po redu, i radimo projektno tehničku dokumentaciju za taj projekat. Najvažniji posao je da imamo više dece. Srećan sam kada nam je sala puna mladih roditelja i beba“, poručio je Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, i zahvalio timu Udruženja „Ruka spasa“ i timu lokalne samouprave koji su godinama angažovani na realizaciji ovog projekta.

Debeljački je pozvao roditelje da se ne zaustavljaju na jednom ili dvoje dece, ukoliko to mogu, jer je potrebno „da nas ima što više“.

Savka Lazić, predsednica „Ruke spasa“, čestitala je roditeljima prinove i istakla da saradnja sa Opštinom Srbobran traje već osam godina, a od ovoga puta u praksu je uvedeno i darivanje mama koje rode treće dete. „Da se vidimo još koji put. Naše udruženje bavi se i čuvanjem tradicije i i nama je potrebno da imamo na koga da je prenosimo“, istakla je Savka Lazić, i zahvalila predsedniku Opštine na sadržajnoj podršci koju lokalna samouprava pruža udruženju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.